Хліб — це не тільки широко поширений продукт харчування, а й найбільш вживаний продукт в світі. У чому ж причина його популярності? Це величезна кількість поживних речовин для організму людини!
Хліб — це не тільки широко поширений продукт харчування, а й найбільш вживаний продукт в світі. У чому ж причина його популярності? Це величезна кількість поживних речовин для організму людини!
За даними дослідження History Channel, хліб став частиною раціону людини ще 30000 років тому. Природньо, що рецепти приготування даного продукту в сучасному світі відрізняються від способів і рецептів наших предків. А різноманіття хліба в кожному куточку світу дивує! ⠀ ⠀ Отже, якщо ви вирішили відвідати Бразилію, тоді вам буде надана можливість спробувати їх національний хліб — «Пау де Кежо». Це маленькі, сирні булочки виготовлені з тропічної рослини, що поставляє крохмаль — маніока або кукурудзяної муки без використання дріжджів. ⠀ ⠀ В Індії вам запропонують «НААН» — корж, який печеться з прісного пшеничного тіста з додаванням фаршу баранини, овочів, сиру та картоплі. Його печуть в спеціальній печі, а споживають лише в гарячому вигляді.
Фіни пишаються своїм національний житнім хлібом. На відміну від більшості житніх сортів хліба, які продаються в інших країнах світу, цей хліб зроблений з 100% житнього борошна, яка надає йому, злегка кислуватий смак. При його виробництві не використовуються консерванти та інші добавки тільки борошно, вода, закваска і сіль. Саме тому він є надзвичайно корисним. На вигляд він дуже темний, плоский і круглий, часто з дірками посередині. ⠀ ⠀ Гостям Італії варто спробувати традиційний хліб — «Фокачча». Зазвичай фокаччу випікають разом з травами, прянощами, овочами і сиром. Даний хліб може бути різних форм — це залежить від уподобань пекаря. Найкраще дегустувати фокаччу в регіоні на півночі Італії — Лігурії. Саме там вперше придумали рецепт цього хліба.
Але улюблений хліб наш рідний український! Правда ж?