Прийнято вважати, що історія створення круасанів пов'язана з Францією. Дійсно, тут він придбав найбільшу популярність - французи дуже люблять починати ранок з смачних круасанів і чашечки гарячого шоколаду чи кави. Але насправді це думка є помилковою, адже вперше круасани з'явилися саме в Австрії!

Справжня історія виникнення круасанів

20.01.2022
ЛАЙФХАКИ
/
/
Прийнято вважати, що історія створення круасанів пов'язана з Францією. Дійсно, тут він придбав найбільшу популярність - французи дуже люблять починати ранок з смачних круасанів і чашечки гарячого шоколаду чи кави. Але насправді це думка є помилковою, адже вперше круасани з'явилися саме в Австрії

Справжня історія виникнення круасанів

20.01.2022
ЛАЙФХАКИ
/
/
З історією виникнення круасанів пов'язана легенда, згідно з якою місцеві булочники Відня допомогли врятувати місто від захоплення. Ворожі війська намагалися потрапити до столиці через таємний тунель, але віденські булочники вчасно виявили пильність, і місто було врятовано. На знак цієї знаменної події було створено виріб у формі рогалика!
Тим не менш, французькі кондитери довели спосіб приготування круасанів до досконалості. Тому слово «круасан» асоціюється саме з Францією. Тут круасан з'явився вперше в 1770 році, завдяки Марії Антуанететте - дочки австрійської імператриці! Вона вийшла заміж за відомого французького короля і прославилася своєю незвичайною фразою про те, що «якщо у народу немає хліба, нехай їдять тістечка»
Таким чином, французький та віденський круасан - це два різних вироби!
З Віднем пов'язана виключно історія виникнення круасанів і його оригінальна форма. А приготували його вперше з листкового тіста та маслом саме французькі кондитери!

БІЛЬШЕ НОВИН

ВАМ МОЖЕ СПОДОБАТИСЬ

МАЄТЕ
ЗАПИТАННЯ?
Задайте Ваше запитання, і ми надішлемо відповідь на Вашу пошту або передзвонимо за номером телефону